Novosti

Lipanj 2024
webvijest-RS5110_dLive V2.0 FX-30

Allen & Heath dLive V2.0 ažuriranje gdje FX i inovacije radnog toka postavljaju scenu

Ekipa iz Allen & Heath predstavlja nam novo izdanje dLive firmwarea V2.0 i novu RackUltraFX karticu, što nam donosi obradu efekata sljedeće generacije i opsežna poboljšanja radnog toka na poznatoj platformi za miksiranje.

“dLive V2.0 uvodi novu eru integriranih kreativnih efekata i naprednih značajki radnog toka, potpuno redefinirajući ono što je moguće unutar samog miksera” kaže nam Jack Hughes, voditelj marketing odjela u Allen & Heath korporaciji. "Četiri godine u izradi, ovo uzbudljivo ažuriranje pruža audio inženjerima alate za nadogradnju njihovog radnog toka i poboljšanje iskustva tijekom miksanja zvuka uživo u pri svakom okruženju."

Vodeća poboljšanja u radnom toku je prerađeni sustav Cue List, koji pojednostavljuje kreiranje cue liste s ručnim i automatskim opcijama prenumeriranja pozicija plus prilagođeni MIDI opoziv, dizajniran za brze izvedbe, jako automatizirane predstave i kazališne aplikacije.

Snažna nova značajka Actions čini složenu automatizaciju jednostavnom, omogućujući Vam funkcije na više kanala, kao što su dodjele i razine usmjeravanja, ABCD ulazi, obrada i umetanje ulaza/izlaza, te raspored trake koja se pokreće jednim pritiskom softverske tipke.

Kanalna biblioteka je proširena kako bi uključila Mix doprinose, što znači da se kanali sada mogu spremiti sa svim uključenim podacima o slanju, obradi i nazivu/boji.

Novo RackUltra FX sučelje, standardno ugrađeno u sve nove MixRack uređaje i dostupno kao nadogradnja za postojeće MixRack uređaje, pruža Vam 8 RackUltra FX pogona – uključujući namjenske stereo odlazne i povratne kanale plus PEQ i dinamičku obradu signala – za bilo koji dLive sustav bez dodatne potrošnje  ulaza, sabirnice ili FX utora.

"Neviđena snaga koju pruža kombinacija prilagođene FPGA FX jezgre s ARM obradom RackUltra FX sučelja omogućila nam je da se pomaknu granice s novim algoritmima, "kaže Anthony Evans, voditelj istraživanja i razvoja softvera unutar Allen & Heath korporacije. "Od sada možemo implementirati integrirane efekte niske latencije koji su prije bili nezamislivi unutar live konzole, otvarajući dLive seriju sljedećoj generaciji onboard obrade signala."

RackUltra FX kolekcija, koju pokreće RackUltra FX sučelje, objedinjava 10 novih algoritama koji su konkurenti najnaprednijim pluginovima na tržištu, uz dodatnu prednost besprijekorne integracije niske latencije i bez licenciranja.

Po prvi put na profesionalnoj live konzoli, korekcija visine tona, pomicanje i rešetka studijske kvalitete mogu se postići bez vanjskog hardvera ili softvera od treće strane.

Vocal Tuner dizajniran je za ispravljanje visine tona prirodnog zvuka gdje izvođač može zatrebati blagu pomoć. Vocal Gridder stvara bržu korekciju visine tona koja ne zvuči prirodno, pri čemu se note gotovo trenutačno "preklapaju" s visinom tona. Vocal Shifter radikalno mijenja vokale s formatom i pomicanjem visine tona namijenjenim za udvostručenje, širenje i nestvarne robotske efekte i "aging" efekte.

dLive vokalna obrada zvuka dodatno je poboljšana dodavanjem tri ultra-realistična harmonizatora.

Quad Voice Harmoniser generira do 4 glasa vokalne harmonije prirodnog zvuka. Dual Voice Auto Key Harmoniser dodaje do 2 glasa harmonije s inteligentnim Auto-Key načinom rada koji može odrediti tonalitet izvedbe u realnom vremenu. MIDI harmonizator stvara harmonije na temelju vanjskog MIDI ulaza.

Dva nova reverberatora koriste punu radnu snagu RackUltra FX sučelja kako bi stvorili dosad nezamislivi realizam u reverberaciji na konzoli.

Spaces Reverb Designer je algoritamski reverb posvećen rekreaciji fizičkih prostora sa zadivljujućim realizmom koji se obično povezuje s hardverskim uređajima visoke klase. Plate Reverb Designer posvećen je repliciranju karakteristične građe i repa Plate reverba, uz izvrstan izbor nekoliko plate materijala.

Nekolicina efekata distorzije upotpunjuje V2.0 kolekciju RackUltra FX uređaja.

Saturation Vam pruža 5 analognih modela zasićenja zvuka, pokrivajući sve od glatkog i suptilnog "tape" pogona sve do germanija i pucketanja vakuumskih cijevi. Amp+Cab Distortion efekt modelira harmonijski složene karakteristike gitarskih i bas pojačala te vjerno simulira različite klasične zvučnike.

"Ovo ažuriranje dodatno učvršćuje reputaciju dLive serije kao miksera za vrhunsku fleksibilnost, kvalitetu zvuka i ugrađene dodatne alate za obradu zvuka", nadodao je Jack Kenyon, stručnjak za proizvodnju u Allen & Heath korporaciji. "Jedva čekamo da korisnici istraže ove nove značajke, osmišljene kako bi Vas potaknule kreativnost i pojednostavile Vam proces miksanja dok istovremeno poboljšavaju iskustvo za audio inženjere, umjetnike i publiku."

 

Pogledaj sve članke
recenzije kupaca

Adam T5V aktivni studijski monitor (Komad)

Josip Rakić

Kupio prije 3 godine u poslovnici u Zagrebu za potrebe kućnog studia. Od tada pa do sada, niti jednog problema i zvuk je kristalan kao i prvog dana. Najbolji je u klasi 5-inčnih monitora, koji se preporučaju za bedroom produkcije. Na prvo slušanje sam odmah rekao da je to to. Svaka preporuka!

PreSonus Eris 3.5 2nd Gen aktivni studijski monitori (Par)

Dominik Gašparić

Zvučnici kupljeni prije nešto više od 2 mjeseca, prvi studijski monitori u životu. Za tu cijenu best buy, zvuk kristalno čist, jasan, monitori od samo 50W, bio sam malo skeptičan no kada sam ih upalio šok, sve preporuke! Veliko hvala ljubaznim djelatnicima koji su mi povratno javili da su zvučnici dostupni za kupovinu. Svakako se ponovno vidimo!

Schecter Solo-II Apocalypse Red Reign električna gitara

Ivica Glavočić

Fantastičan instrument. Ultra hot pickupi, odličan zvuk za rock i metal. Svaka komponenta je izuzetno kvalitetna, trpi bez pogovora maltretiranje, litre znoja, drži štim bez greške. Nakon skoro 3 godine svirke jedino što je otišlo je volume pot, ali to je potrošna roba i zamjena je za očekivati. Sve preporuke.

PreSonus Eris E3.5 aktivni studijski monitori (Par)

Adis Hodzic

Rade svoj posao i vise nego dobro, super entry-level monitoring sistemcic. Definitivno bih preporucio ulaganje i u Eris Sub 8. Hvala, Audio Pro!

beyerdynamic DT 900 PRO X studijske slušalice

Darko Gorišek

Dobra cijena. Vrlo dobra kvaliteta izrade slušalica. Odličan zvuk, prozračan i detaljan. Nisu prenaporne basom, taman (nipošto preslab). Trenutno uparene sa iFi Zen DAC v2 - preporuka, zvuče vrhunski. Lijepo leže na glavi.

Solar Guitars S1.6FR Flame Blood Red Matte električna gitara

Josip Jakopovic

Kupio sam ovu gitaru, promijenio brend žica na Elixir 9-46, malo spustio floyd da action bude niži, osim toga, setup je bio savršen, gitara je fenomenalna, floyd drži štim savršeno, ne mogu biti zadovoljniji.

Mooer Prime P1 Gray gitarski efekt procesor

Ivica Glavočić

Igračka. Kupio sam ga za svirku na elektroakustičnoj gitari i za tu svrhu je dobar. Za eletričnu baš i ne, pojačala zvuče loše, sintetički i neprirodno, cab-ovi su očajni (nema IR), upotrebljivih ima samo 2-3, ostalo je baš jako loše. Efekti su srednja žalost, neki su OK, neki su katastrofa poput kompresora. Nakon dosta uloženog truda uspio sam dobiti upotrebljive osnovne patch-eve za električnu gitaru (clean, crunch, hard rock, solo) ali zvuk nije niti blizu modernim modelerima poput Nux-a ili Ampera, a Line6 POD GO ga pojede za doručak. Zaključak: za akustiku i vježbu je OK, sve ostalo, zaboravite.

PreSonus AIR12 aktivna zvučna kutija (Komad)

Zlatko Trivanovic

Nevjerovatna čistoća zvuka, kvalitetan i pouzdan zvućnik za široku primjenu.

Antelope Orion Studio Synergy Core audio sučelje

David Soldo

Jednom riječju SAVRŠENO! Ako u studiju trebaš puno inputa sa odličnim preampima this is the way to go!

IK Multimedia iRig Stream audio sučelje

Alessio Sponza

isplati se

Artikl je dodan u košaricu

Količina: