Novosti

Listopad 2023
Untitled-2

Blackstar ARCHITECT sotware za gitaru

Tvornica Blackstar proizvode sjajna pojačala. Tijekom 16 godina postojanja proizveli su nam serije cijevnih pojačala kao što su Artisan, Series One, HT Venue, St. James, ali i fantastične digitalne serije pojačala poput ID:Core i Silverline. Kao jedna od glavnih Blackstar inovacija je ona kada su počeli ugrađivati ​​USB audio sučelje kao dodatnu opciju na mnogim modelima pojačala.

U današnje vrijeme kada su digitalna obrada i modeliranje zvuka postali neizostavan dio glazbene industrije, ova je opcija odmah postala vrlo važna značajka koja je izdvojila Blackstar iz mnoštva konkurenata i napunila mnoge časopise izvrsnim recenzijama i čistim odličnim ocjenama. Softver ARCHITECT je upravljačka jedinica koja pruža sveobuhvatnu tonsku kontrolu nad pojačalima s ugrađenim USB sučeljem.

Softver ARCHITECT je fantastičan dodatak uz Blackstar ID:Core pojačala. Architect omogućuje detaljno modeliranje tonova pomoću PC i Mac računala

 

Duboka kontrola zvuka ID:CORE V3 serije pojačala sve do najsitnijeg detalja

Preamp, EQ, Resonance i Presence, Super Wide Stereo efekti, simulacije kabineta i USB sučelje za snimanje

Jedan od najvažnijih trenutaka u razvoju Blackstar modeliranja je pojava ARCITECT softvera koji je Blackstar posebno razvio za rad sa svojim pojačalima.

Softver Architect je kontrolno sučelje za postavljanje mnogih naprednih opcija ugrađenih u pojačala koje nisu dostupne na fizičkim kontrolama na pojačalima. Uređivanje boje tona u unaprijed postavljenim postavkama i organiziranje unaprijed postavljenih kolekcija, detaljna prilagodba Super Wide Stereo efekata, sveobuhvatna kontrola EQ-a s dodanim kontrolama Resonance i Presence u glavnoj sekciji, odabir načina rada USB audio izlaza... sve je to dostupno na ARCHITECT softveru, koji je izgrađen kao moćna upravljačka platforma za Blackstar pojačala.

Pogledajte ponudu ID:CORE V3 pojačala u Audio Pro Artist Artist d.o.o.

 

____________________________________________________

CabRig™ Lite – nova generacija DSP speaker simulacija

Lite verzija za rad na ID:CORE V3 seriju pojačala

Blackstar pojačala imaju softversko/hardverski dodatak koji će oduševiti gitariste koji modeliranju zvuka pristupaju s više razine. CabRig™ Lite je napredni DSP softver koji vam omogućuje simulaciju gitarskih kabineta kao da ih ozvučavaju mikrofoni u prostoru. Pruža nevjerojatne detalje unutar zvuka i kao rezultat te bolji osjećaj za gitarista tijekom sviranja. Posebno je dizajniran za rad s Blackstar ID:CORE V3 serijom pojačala, koja su već dugo možda i najbolji izbor za kućno vježbanje i snimanje, te za male barske svirke.

Simulacije kabineta temelje se na datotekama impulsnog odziva (IR) s naprednim algoritmima koji fantastično detaljno simuliraju odziv zvučnika, kabineta, mikrofona i prostora. CabRig Lite softveru pristupa se putem izvornog Architect softvera koji dobivate kada se online registrirate za Blackstar pojačalo koje je dizajnirano za rad u ovom sustavu.

 

____________________________________________________

CabRig™ – puna verzija postavki za profesionalni studio

Ova puna verzija dizajnirana je za rad s dvostrukim pedalama Dept10, St. James i Amped pojačala

CabRig™ je puna verzija softvera koji radi s novom generacijom Blackstar proizvoda - Dept10 Dual drive i distorzijskim pedalama, Amped serijom floorboard pojačala i St. James serijom combo i head lampaša.

Pogledajte ponudu AMPED pojačala u Audio Pro Artist d.o.o.

 

Ova verzija ima proširene kontrole kao što je sofisticirani glavni EQ sa studijskim podešavanjem tonova do najsitnijih detalja. Izbor tipa pojačala snage s cijevima EL84/EL34/6L6 ili veća kontrola nad virtualnom prostorijom u koju postavljate odabrani kabinet i mikrofon.

Na St. James pojačalima čak imate mogućnost umetanja dva kabineta u stereo formaciju za impresivno iskustvo tijekom svirke.

Pogledajte ponudu St. James pojačala  u Audio Pro Artist d.o.o.

____________________________________________________

Architect & CabRig softver zaključak:

Danas je gotovo nezamislivo svirati električnu gitaru bez neke verzije softvera za modeliranje ili snimanje gitare na računalu. Iako se mnogi ne žele baviti ovom tehnikom, postoje alati koji će zainteresirati i najtvrdokornije "hejtere" modeliranja i DSP obrade zvuka.

Blackstar je stvorio savršenu simbiozu između pojačala i softvera i suptilno omogućio svima da se zabave modelirajući zvukove gitare, početnicima s pojačalima za vježbanje sve do profesionalaca koji snimaju zvuk visoke produkcijske razine zvuka.

Autor teksta: Saša Rogić.

Pogledaj sve članke
recenzije kupaca

Schecter Solo-II Apocalypse Red Reign električna gitara

Ivica Glavočić

Fantastičan instrument. Ultra hot pickupi, odličan zvuk za rock i metal. Svaka komponenta je izuzetno kvalitetna, trpi bez pogovora maltretiranje, litre znoja, drži štim bez greške. Nakon skoro 3 godine svirke jedino što je otišlo je volume pot, ali to je potrošna roba i zamjena je za očekivati. Sve preporuke.

PreSonus Eris E3.5 aktivni studijski monitori (Par)

Adis Hodzic

Rade svoj posao i vise nego dobro, super entry-level monitoring sistemcic. Definitivno bih preporucio ulaganje i u Eris Sub 8. Hvala, Audio Pro!

beyerdynamic DT 900 PRO X studijske slušalice

Darko Gorišek

Dobra cijena. Vrlo dobra kvaliteta izrade slušalica. Odličan zvuk, prozračan i detaljan. Nisu prenaporne basom, taman (nipošto preslab). Trenutno uparene sa iFi Zen DAC v2 - preporuka, zvuče vrhunski. Lijepo leže na glavi.

Solar Guitars S1.6FR Flame Blood Red Matte električna gitara

Josip Jakopovic

Kupio sam ovu gitaru, promijenio brend žica na Elixir 9-46, malo spustio floyd da action bude niži, osim toga, setup je bio savršen, gitara je fenomenalna, floyd drži štim savršeno, ne mogu biti zadovoljniji.

Mooer Prime P1 Gray gitarski efekt procesor

Ivica Glavočić

Igračka. Kupio sam ga za svirku na elektroakustičnoj gitari i za tu svrhu je dobar. Za eletričnu baš i ne, pojačala zvuče loše, sintetički i neprirodno, cab-ovi su očajni (nema IR), upotrebljivih ima samo 2-3, ostalo je baš jako loše. Efekti su srednja žalost, neki su OK, neki su katastrofa poput kompresora. Nakon dosta uloženog truda uspio sam dobiti upotrebljive osnovne patch-eve za električnu gitaru (clean, crunch, hard rock, solo) ali zvuk nije niti blizu modernim modelerima poput Nux-a ili Ampera, a Line6 POD GO ga pojede za doručak. Zaključak: za akustiku i vježbu je OK, sve ostalo, zaboravite.

PreSonus AIR12 aktivna zvučna kutija (Komad)

Zlatko Trivanovic

Nevjerovatna čistoća zvuka, kvalitetan i pouzdan zvućnik za široku primjenu.

Antelope Orion Studio Synergy Core audio sučelje

David Soldo

Jednom riječju SAVRŠENO! Ako u studiju trebaš puno inputa sa odličnim preampima this is the way to go!

IK Multimedia iRig Stream audio sučelje

Alessio Sponza

isplati se

tc electronic HyperGravity Compressor pedala

Branko Jerbic

Izvrsna Compressor pedala, puno mogućnosti, sve preporuke...

Blackstar LT Metal pedala

Branko Jerbic

Imao sam puno veća očekivanja od ove pedale ali sam je ipak kupio jer je i takva ok za moje skromne potrebe...

Artikl je dodan u košaricu

Količina: